Koolhydraatarm ontbijt

Koolhydraatarm ontbijt

Als je geïnteresseerd bent in een koolhydraatarm dieet, dan kun je vast wel wat informatie gebruiken over een verantwoord, maar ook lekker koolhydraatarm ontbijt. Uit onderzoek is gebleken dat je ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, dit mag er zeker niet bij inschieten. Dat is wel wat vaak gebeurt tijdens een koolhydraatarm dieet. Dus wat extra tips over een gezond koolhydraatarm ontbijt is geen overbodige luxe. Het koolhydraatarme dieet is gebaseerd op een vermindering van de inname van koolhydraten, zodat de insulineproductie minder wordt. Je zet veel verse groente en eiwitten op het menu en je beperkt de suikers uit koolhydraten. Dit, door Dr. Robert Atkins ontworpen, dieet is vooral bedoeld om gewicht te verliezen. Ook veel suikerpatiënten maken van dit dieet gebruik.
Deze producten zijn koolhydraatarm: eieren, volkoren crackers, magere kwark, sojamelk, groente en noten. Fruit is ook toegestaan, dan moet het alleen wel diepgevroren fruit zijn, zoals aardbeien, frambozen en bosbessen. Wel laten ontdooien voor gebruik. Je kunt er ook havermout bijnemen, als je granen toe wilt voegen. Met het ontbijt wek je het lichaam als het ware, dus voor iedereen geldt, dat aandacht besteden aan je ontbijt belangrijk is. Je ontbijt is de belangrijkste bron om je dag goed en fit door te komen.

Variaties

Met bovengenoemde producten kun je de volgende ontbijtjes maken. Je kunt bij deze ontbijten ook een glaasje vers vruchtensap nemen:

– Sojamelk/fruitsmoothie (bijvoorbeeld met bosbessen en havermout)
– Havermoutpap, havermoutbrood of havermoutpannenkoeken
– Amandelbrood
– Broccolipannenkoekjes (met onder andere broccoli, ei en kruiden)
– Notenburger (met onder meer walnoten, amandelen, appel en ei)
– Kwark met een beetje vers fruit
– Volkoren crackers met gekookt ei
– Omelet met gesneden roerbakgroenten
– Yoghurt/fruitsmoothie (bijvoorbeeld met kiwi en banaan)

Dingen om rekening mee te houden bij een Koolhydraatarm ontbijt

Denk als je met een koolhydraatarm ontbijt wilt afvallen ook altijd aan het volgende:
– Vermijd frisdrank met suiker en eet geen snoep. Daar zitten een heleboel koolhydraten en andere suikers in. En je wordt er dik van.
– Wees matig met tarwe, brood, aardappelen en pasta, producten die veel koolhydraten bevatten. Maar ban deze producten niet helemaal uit je dagelijkse voedselconsumptie, want ook in deze producten zitten essentiële voedingsstoffen.
– Zorg voor een regelmatig eetpatroon met drie hoofdmaaltijden en verantwoorde tussendoortjes. Sla dus vooral geen maaltijden over, want dan mis je een heleboel voedingsstoffen en energie. Vooral een koolhydraatarm ontbijt is belangrijk.
– Neem voldoende lichaamsbeweging. Zoals in elk dieet moet je ook regelmatig bewegen
– Raadpleeg ook de online informatie van het Voedingscentrum, voor een evenwichtige voeding.

koolhydraatarm ontbijt

koolhydraatarm ontbijt