Koolhydraatarm brood ah

Koolhydraatarm brood AH

Koolhydraatarm brood van de AH is brood dat minder koolhydraten bevat dan gewoon brood. Als er minder dan 30% koolhydraten in het brood zit dan normaal brood mag je het brood koolhydraatarm noemen, volgens de wet. Dit brood is speciaal voor mensen ontworpen die een koolhydraatarm dieet volgen, bekende diëten zijn die van Atkins en Dr. Frank. Veel mensen denken dat het goed is voor de lijn, omdat er minder calorieën in zitten. Dat is echter niet zo, er zitten juist meer calorieën in dan normaal brood, omdat er veel meer toegevoegde vetten inzitten. Koolhydraatarm brood bevat wel veel eiwitten, dit is voor veel mensen een goede reden om dit brood te gebruiken voor het afvallen, omdat eiwitten helpen met het afvallen, maar de extra vetten zorgen er alsnog voor dat er meer calorieën zitten in vergelijking met normaal brood. Het is wel goed voor je als je weinig eiwitten binnen krijgt, maar dan zul je wel wat extra fruit moeten eten om je koolhydraatconsumptie op peil te houden

De smaak

De smaak van het brood is net zo goed als normaal brood. De textuur is vaak wel anders, dat komt omdat er geen pitjes en grove granen inzitten. Je kunt het ook op veel plekken kopen, de meeste bakkers hebben het en je kunt het ook gewoon bij de supermarkt halen. De smaak is hetzelfde, maar de prijs zeker niet. Koolhydraatarm brood is 30 tot 50% duurder dan normaal brood, toch hebben veel mensen het er voor over, want de populariteit van het product blijft maar stijgen.

Koolhydraatarm brood AH

Je kunt het bij iedere supermarkt kopen, dus ook bij Albert Heijn. Volgens de publieke opinie is het koolhydraatarme brood van Albert Heijn het best van alle supermarkten, omdat je bijna geen verschil met normaal brood proeft.

Koolhydraatarm brood Recept

Je kunt natuurlijk ook zelf koolhydraatarm brood maken. Hier heb ik nog een goed brood recept:

Benodigdheden:
200 gram amandelmeel
50 gram gebroken lijnzaad
5 eieren
snuf zout
3 eetlepels koek en speculaaskruiden
1 theelepel baking soda
1 koffie lepel honing (dit voor de baking soda en wil je dit niet gebruik dan iets zuurs, appelazijn of een kneepje citroensap)
50 gram zachte roomboter (of 50 gram kokosolie)

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Bekleed een bakblik (ik gebruik 21 x 13 cm) met bakpapier. Als je een prop bakpapier een klein beetje nat maakt kun je het heel makkelijk in vorm brengen.
3. Meng alle droge ingrediënten in een grote kom door elkaar.
4. Mix in een aparte kom de eieren, honing en roomboter door elkaar. Voeg dan de droge ingrediënten in een keer toe. Even kort door elkaar mixen.
5. Vul de bakvorm met het mengsel en strijk de bovenkant glad.
6. Bak de koek in 40 min gaar en goudbruin.
7. Haal de koek na 5 minuten uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster. Wil je een zachte korst wikkel de koek dan in aluminium folie. Zo niet, dan gewoon laten afkoelen.
8. In plakjes snijden, beetje roomboter op en smullen maar!

koolhydraatarm AH

koolhydraatarm AH